شاید برای شما هم مراحل تولید یک محصول صنعتی جذاب باشد. از این جهت مستند های مختلف، مقالات متنوعی در مورد مراحل ساخت محصولات در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد. میلگرد ترانس یکی از مواد اولیه ای است که به طور گسترده توسط صنعتگران مختلف در حوزه فلزات مورد استفاده قرار می گیرد. ویژگی بارز و حائز اهمیت میلگردهای ترانس به طور کلی این است که میلگردهای ترانس مانند سوزن صاف و بدون تاب هستند. دلیل این بدون تاب بودن مرحله ای است که در ساخت میلگرد کششی، تابگیری میلگرد ترانس نامیده می شود. همچنین سطح مقطع میلگرد های ترانس به معنای حقیقی کلمه دایره بوده و به اصطلاح صنعتی، ساعت هستند. همچنین سطح براق میلگردهای ترانس، باعث شده است که این میلگردها از میلگردهای خام متمایز باشند. در این مقاله به بخش های مختلف تولید میلگرد ترانس به روش سرد اشاره خواهیم کرد. همچنین به طور ویژه به مرحله تابگیری میلگرد ترانس خواهیم پرداخت.
این مطلب توسط یکی از تولیدکنندگان قدرتمند میلگردهای ترانس در کشور، یعنی گروه صنعتی آتروپات تهیه و تنظیم شده است. این واحد تولیدی شما کاربر گرامی را به مطالعه مطلب پیش رو دعوت می نماید.
مرحله اول تابگیری میلگرد ترانس
همانطور که میدانید بالگردهای ترانس از فراوری میلگردهای خام به دست میآیند. میلگردهای خام به خصوص میلگردهای خام نوردی ممکن است در حین مراحل تولید پوسته ها و ضایعاتی روی سطح شان وجود داشته باشد. این ضایعات سطحی، در مراحل تولید میلگرد ترانس قطعاً ایجاد مزاحمت خواهد کرد. از این رو میلگردهای خام پس از ورود به کارخانه در اولین قدم اسید شویی خواهند شد. اسید شویی نه تنها باعث میشود که این پوسته های ضایعاتی از سطح میلگردهای خام حذف شوند، بلکه هر گونه پلیسه و یا آلودگی را از سطح میلگردها خواهد زدود. در این مرحله گوگرد های خام سبکتر میشوند. یعنی بخش قابل توجهی از ریزش بار در این مرحله صورت می گیرد. پس از مرحله اسید شویی آماده ورود به مرحله سرتراشی هستیم.
مرحله دوم ( سرتراشی )
برای سرتراشی میلگردها کافیست ۱۵ سانتی متر از ابتدای سر میلگردهای اسید شویی شده را به مقداری که میخواهیم میلگردها در نهایت به آن برسند، تراش دهیم. به عنوان مثال اگر قرار است میلگرد ۱۶ را پس از کشش به میلگرد ۱۳ تبدیل کنیم، بایستی سه میلیمتر از قطر میلگرد را در ۱۵ سانتیمتر اول میلگردهای خام تراش دهیم. تا آماده ورود به مرحله کشش شود، همچنان میلگردها مرحله تابگیری میلگرد ترانس را پشت سر نگذاشته اند و ممکن است در طول این میلگردها پیچ و تابهایی وجود داشته باشد که قابل مشاهده باشد.
مرحله سوم
در مرحله سوم از کشش میلگرد به روش سرد به یکی از مهم ترین مراحل تولید میلگرد ترانس خواهیم پرداخت. در این مرحله قرار است میلگرد ها کشیده شوند. در مرحله پیش رو دو جک هیدرولیکی قوی، دو سر تراشیده شده میلگردها را گرفته و آنها را می کشند. این دو جک هیدرولیکی با نیروی بسیار زیادی از همدیگر فاصله گرفته و باعث کشیده شدن میلگردها کشیده شوند. در این مرحله بر سر راه میلگردها قطعه ای به نام دوزه وجود دارد که ضخامت میلگرد ها را کنترل میکند. به این شکل که هرگاه میلگرد کشیده شده به اندازه موردنظر برسد، از داخل دوزه رد خواهد شد. در این مرحله امکان کنترل روی ضخامت میلگردها با دقت یک صدم میلیمتر وجود دارد. به عنوان مثال می توان میلگردهای ۱۶ را به 15.66 میلی متر تبدیل کرد. بخش بعدی مربوط به تابگیری میلگرد ترانس است. همراه با ما باشید که این مرحله با هم بررسی کنیم.
مرحله آخر تابگیری میلگرد ترانس
میلگردهای کشیده شده با توجه به تغییر شکلی که در مرحله سوم تجربه کرده اند ممکن است دارای پیچ و تاب و یا خم باشند. از این جهت مرحله ای به نام تابگیری میلگرد ترانس در نظر گرفته شده است. میلگردها از داخل دستگاه تابگیر رد می شوند. لازم به ذکر است که در طول دستگاه یک یا دو مرحله پولیش کاری روی سطح میلگردها اعمال میشود که باعث براق شدن سطح میلگردهای کششی می شود. پس از این مرحله، میلگرد ها مانند سوزن صاف و براق هستند. نکته حائز اهمیت این است که در این مرحله میلگردها با دقت بسیار بالایی شبیه هم بوده هیچگونه تاب و یا پیچی روی طول خود ندارند. همچنین سطح مقطع آنها به معنای حقیقی کلمه دایره وار خواهد بود. به اصطلاح صنعتی سطح مقطع این میلگرد ها کاملاً ساعت می باشند. در بخش بعد با یکی از بزرگترین تولید کنندگان این میلگرد ها آشنا خواهیم شد.
قبل از پرداختن به بخش بعدی باید بگوییم که در آخرین مرحله، میلگرد ها به اندازه مشخصی برش می خورند. مثلا اگر قرار است همه میلگردها در شاخههای ۶ متری باشند در همین طول بریده شده و به شکل منظمی بارگیری می شوند. این مرحله نیز برشکاری نام دارد. توجه داشته باشید که هر واحد صنعتی تولید کننده میلگرد ها ممکن است محدودیت هایی در این مرحله داشته باشد. به عنوان مثال احتمالاً امکان تولید شاخه های میلگرد ترانس به طول ۵۰ متری در هیچ واحد تولیدی در کشور وجود ندارد. البته بدیهی است که کمتر مصرف کننده ای، شاخههای میلگرد ترانس طول ۵۰ متر را لازم دارد.
گروه صنعتی آتروپات
گروه صنعتی آتروپات با بیش از ۱۵ سال سابقه تولید، یکی از معتبرترین تولید کنندگان در کشور بوده و با صنایع مختلفی اقدام به همکاری نموده است. همچنین این واحد تولیدی سابقه همکاری با غول های صنعت فلزات در کشور را داشته و دارد. از جمله این صنایع میتوان به خودروسازان، مهمات سازان و سازندگان یراق آلات اشاره کرد. لازم به ذکر است که این واحد تولیدی همکاری گستردهای با تولید کنندگان موتورهای الکتریکی نیز داشته است. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از قسمت تماس با ما، با این واحد تولیدی در ارتباط باشید. همچنین برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نرخ اجرت کشش تولید انواع میلگرد کششی می توانید به این قسمت مراجعه نموده و یا با همکاران ما در مجموعه تماس حاصل فرمایید. از این که تا انتها همراه ما بودید از شما قدردانی می کنم.