از آنجایی که شافت های فولادی انواع متفاوتی دارند، ممکن است برای صنایع مختلفی مورد استفاده قرار گیرند. در مقاله پیش رو می خواهیم در مورد انواع شافت فولادی با یکدیگر صحبت کنیم. در مطلب ذیل، تقسیم بندی کلی از شاخه های فولادی و کاربرد آنها در صنایع مختلف را خواهیم داشت. اما قبل از اینکه این مقاله را پیش ببریم، باید به شما بگویم که میلگرد ترانس یا همان شافت فولادی را می توان به دسته های مختلفی تقسیم نمود. این تقسیم بندی ممکن است کاملا سلیقه ای باشد و صنعتگران متفاوت بر اساس نیاز خود تقسیم بندی های متفاوتی را خواهند داشت. در مطلب پیشرو با سه نمونه از این تقسیم بندی ها بیشتر آشنا خواهیم شد. این مطلب توسط گروه صنعتی آتروپات در مورد انواع شافت فولادی تهیه و تنظیم شده است. بنابراین تقسیم بندی های زیر بر اساس سلیقه این گروه صنعتی است.
اعمال خدمات کشش میلگرد برای انواع فولادی نوردی بسیار توصیه میشود. چرا که بر اساس فرایند نورد کاری، پوسته های زیادی بر روی سطح میلگردها ایجاد می شود. این پوسته ها در فرآیند کشش به طور کامل از بین می روند و به علاوه میلگرد ها به اصطلاحِ صنعتی ساعت می شوند. همچنین تمام پیچ و تاب میلگردها از بین خواهد رفت. این ویژگیها باعث میشود که میلگردهای نوردی تبدیل به یک میلگرد قابل استفاده و قابل پیش بینی از نظر اندازه و سایز باشند. بنابراین برای استفاده صنعتی بسیار مرغوب تر از نمونه خام هستند.
تقسیم بندی انواع شافت فولادی بر اساس سایز
همانطور که احتمالاً خود شما بدان آگاه هستید، یک تقسیم بندی موجود در مورد انواع میلگرد ها می تواند دسته بندی بر اساس سایز باشد. بنابراین میلگردها فارغ از اینکه ساختمانی باشند و یا صنعتی میتوانند بر اساس ضخامتی که دارند نامگذاری شوند. اگر حتی اهل صنعت نباشید، حتما عبارت هایی مانند “میلگرد ۱۸” یا “میلگرد ۱۶” به گوشتان آشناست. عدد پس از میلگرد اشاره مستقیمی به ضخامت میلگردها (بر حسب میلی متر) دارد. درست است که گروه صنعتی آتروپات به عنوان یک صنعتگر، در حوزه میلگردهای صنعتی فعال است، و مطلبی در مورد میلگردهای ساختمانی نمینویسد. اما با این حال این دسته بندی نیز در مورد میلگردهای آجدار ساختمانی نیز صادق است.
اساساً شاید یکی از مهمترین ویژگی های ظاهری یک میلگرد برای استفاده، ابعاد آن باشد. اگر شما به عنوان یک صنعتگر بخواهید از میلگرد استفاده کنید، احتمالا پیش از آنکه به نوع پولیش آن فکر کنید، با خود می گویید مثلاً یک میلگرد ۱۴ نیاز داریم. سپس با توجه به کاربردی که ممکن است این میلگرد برای شما داشته باشد، ممکن است به دیگر ویژگیهای ظاهری آن بپردازید. به عنوان مثال: در صورتی که قرار است به صورت روکار از میلگرد استفاده کنید، میتوانید از میلگردهای دو پولیش به جای میلگردهای تک پولیش استفاده کنید. شاید بد نباشد که در اینجا به شما بگویم که گروه صنعتی آتروپات کلیه خدمات کشش را برای میلگردهای ۱۲ تا ۳۲ میلیمتر با بهترین کیفیت و بالاترین دقت ارائه می کند. در ادامه با یک دسته بندی دیگر در مورد انواع شفت فولادی آشنا خواهیم شد.
تقسیم بندی انواع شفت فولادی بر اساس نوع پولیش
همانطور که در قسمت قبل نیز اشاره خیلی ریزی نسبت به نوع پولیش میلگرد کششی داشتیم، باید به شما بگویم که میلگرد های ترانس را می توان به دو دسته تک پولیش و دو پولیش تقسیم بندی کرد. معمولاً میلگردهای تک پولیش به میلگردهایی اطلاق می شود که قرار نیست به صورت روکار استفاده شوند. در نتیجه سطح آنها یک بار توسط دستگاه، پولیش کاری می شود. اما در مقابل اگر یک صنعتگر قصد داشته باشد از میلگرد فولادی کشیده شده به صورت روکار استفادهکند، احتمالاً درخشندگی میلگردها برای این صنعتگر مهم خواهد بود. در نتیجه بدیهی است که میلگردهای دو پولیش انتخاب بهتری از میلگرد های تک پولیش هستند.
قطعاً از نامگذاری میلگردهای دو پولیش حدس میزنید که به میلگردهایی اطلاق میشود که دوبار توسط دستگاه پولیش کاری شده اند. این میلگردها یا شفت فولادی هستند که از درخشندگی فوق العاده بالایی برخوردارند و به همین دلیل مناسب استفاده روی کار هستند.
تقسیم بندی انواع شافت فولادی بر اساس نوع آلیاژ
شاید یکی از مهمترین پارامترهای تاثیر گذار بر روی قیمت میلگرد ترانس در ازای وزن واحد، آلیاژ میلگرد ها باشد. به طور کلی آلیاژ میلگرد ها را می توان به دو دسته میلگردهای فابریکی و یا میلگردهای نوردی تقسیم بندی نمود. میلگردهای فابریکی به میلگردهایی اطلاق میشود که آلیاژ آنها یک فرمول مشخص در علم مهندسی مواد دارد و توسط کارخانجات معتبر مانند: شرکت ذوب آهن اصفهان و فولاد کویر کاشان، که از اعتبار بسیار بالایی برخوردارند، تولید میشوند. معمولاً این آلیاژها برای صنایع حساس پیشنهاد میشوند و از شفت های فولادی گوناگون با کیفیت محسوب می شوند. به عنوان مثال سازندگان موتورهای الکتریکی و سازندگان مهمات، از مشتریهای دائم میلگردهای فابریکی هستند. اگر بخواهیم یک آلیاژ میلگرد فابریکی را برای شما مثال بزنیم می توانیم به میلگرد ck45 اشاره کنیم.
دسته بعدی میلگرد ها که همان میلگرد های نوردی هستند، از فولادهای میان خطی و شمش های فولادی 3sp و 5sp تولید می شوند. این میلگردها با توجه به این که آلیاژ مشخص و تایید شده ای در علم مهندسی مواد ندارند. لذا ممکن است هر دفعه میلگردها دارای آلیاژ متفاوتی باشند. بنابراین معمولاً برای صنایع غیر حساس استفاده میشوند. به عنوان مثال سازندگان یراق آلات از این میلگردها برای تولید مغزی لولای درب استفاده میکنند. این میلگردها از نظر قیمتی بسیار ارزان تر از میلگردهای فابریکی هستند. ماده خام این میلگرد ها توسط نورد کاران به صورت میلگرد در می آیند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خدمات کشش و همچنین نرخ اجرت کشش انواع میلگرد، میتوانید از قسمت تماس با ما با گروه صنعتی آتروپات تماس حاصل فرمایید.